Opleiding Helikopter Piloot

Helikopterpiloot worden is een prachtig doel. Je kunt van ultieme vrijheid genieten en geen dag is hetzelfde! Een helikopterpiloot opleiding is verplicht voor iedereen die in een helikopter wil vliegen, ook voor privé-helikopterpiloten. Ons moederbedrijf Heli Holland heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de helikopter-branche met onder andere helikopterpiloot opleidingen. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden.

Helikopterpiloot opleidingen privé

Om privé helikoptervluchten uit te mogen voeren heb je een Privat Pilot License nodig. Je mag dan recreatief vliegen in heel Europa. Voor het behalen van deze licentie dien je 45 vlieguren te maken en 7 vakken theorie met succes af te ronden. Naast deze licentie dien je voor elke helikopter waar je in wilt vliegen een typerating af te leggen, dit is een korte training waarbij je de helikopter leert kennen.

Commerciële helikopter piloot opleiding

Voor het maken van commerciële vluchten of om beroepshelikopterpiloot te worden zijn er verschillende mogelijkheden. Allereerst is er de Commercial Pilot License; je mag dan commerciële vluchten uitvoeren in lichtgewicht toestellen. De Airline Transport Pilot License is de hoogtste kwalificatie op vliegniveau, deze opleiding wil je genieten wanneer je carrière als helikopterpiloot wilt maken. De opleiding Instrument Rating stelt de cursist in staat om 's nachts en tijdens slecht weer te mogen vliegen met een helikopter.

Helikopterinstructeur worden

De opleiding Flight Instructor biedt ervaren commerciële helikopterpiloten de mogelijkheid om zelf vluchtinstructeur te worden. Met deze opleiding kan je zelf cursusleider voor aankomende helikopterpiloten worden.

Heli Holland vliegopleiding

Wil je meer informatie over de helikopterpiloot opleidingen? Kijk dan op www.heliholland.nl .

Introductievlucht

Weet je nog niet zeker of een helikopterpiloten opleiding iets voor jou is? Op helikopter-vlucht.net heb je de mogelijkheid om een introductievlucht te maken. Je hebt dan voldoende tijd om kennis te maken met de wereld van helikopters en al jouw vragen te stellen! Kijk hier voor de introductievlucht!